DESCARGAR LAS OBRAS DEL AUTOR/DESCARREGAR LES OBRES DEL AUTOR

+SABER / +PENSAR / -TEORIA / + LOGICA

jueves, 20 de febrero de 2014

VENEZUELA BAJO REPRESIÓN MILITAR

Vivo en contacto con amigos venezolanos y existe un desconcierto entre lo que priman los medios españoles y lo que sufren las gentes de Caracas. Este miércoles día 19 de febrero a las 8 de la tarde hora venezolana, llegaron los colectivos chavistas con 500 motos al centro de la ciudad. Lo hicieron disparando a los vecinos, entrando en fincas y destrozando bienes e inmuebles. Se oían gritos desesperados de mujeres gritando suéltenme, déjenme, algo horrible. Por si fuera poco a la una de la madrugada pasó el ejército con tanquetas disparando hacia los apartamentos destrozando ventanas, atemorizando a los ciudadanos y hasta que sabe que más. Ha sido una noche de terror, la peor de muchos caraqueños y mientras tanto las noticias reales no existen, sólo Nicolás Maduro lo niega todo por todos los medios venezolanos, medios intervenidos, mientras las redes se inundan de vídeos y fotos de lo que en verdad ocurre, del horror perpetrado. Parece como si España no se acordara del “por qué no te callas” del Rey a Chávez, o peor aún, nadie recuerda que el chavismo tiene casi todos los medios de comunicación intervenidos sin saberse las tasas reales de delincuencia, la inflación nacional, los casos de corrupción, la inseguridad de sus ciudadanos, la falta de independencia de sus poderes, la ausencia de libertad de expresión, el colapso de los servicios públicos y el déficit real del país. Y aquí se prima la revolución en Kiev pero se omite en gran parte la masacre en Caracas. Quizás todo sea una hipocresía occidental para no quedarnos sin el petróleo venezolano. La realidad son las protestas estudiantiles reprimidas con asesinatos, unos jóvenes que denuncian un futuro incierto desprovisto de posibilidades para tener una vida medianamente normal sin el amparo de la seguridad que TODO ciudadano tiene bajo la protección de la misma Constitución venezolana. Esta situación no da cabida a una discusión ideológica, requiere urgentemente de soluciones. Les están matando.

8 comentarios:

  1. Hola David!

    Probablement així sigui, però m’agradaria afegir que a les xarxes socials i de segur que en altres medis, la dreta feixista opositora ha fet servir imatges manipulades en la seva campanya contra Maduro. La Via Catalana o l’etarra Unai Romano torturat, com a exemples que aquí coneixem. En aquest sentit, Kiev està donant unes imatges que als “golpistes” els hi aniran de conya. Cal recordar, que un cop escollit democràticament (o no), Nicolàs Maduro, a l’abril passat; els opositors, van provocar la mort de 9 antichavistes.

    Motius per anar en contra del govern de Veneçuela, segur que n’hi han, (tot i que l’atur és del 5,4%), però a la vegada també crec que Leopoldo López ha promogut la violència que s’està vivint recentment, pel seu propi interès, així com també, el d’entregar-se a la Guardia Nacional.
    No sé quins lligams, en quan al petroli hi poden haver entre Veneçuela i Espanya, però creus que si el govern opositor de tendència neoliberal, fos al poder, empitjorarien? Al meu parer, en general, la premsa espanyola es posiciona en contra de les actuacions de la policia o militars, (fet que quan passa aquí no és així). L’última víctima, per part de l’autoritat, (segons ens diuen), una miss, quina millor repercussió mediàtica, que aquesta pobre noia, i sospitós que sigui la segona miss assassinada...
    Només volia donar la meva opinió, que per això, suposo que està aquest blog.
    Tinc curiositat per saber que n’opines dels sindicats, de la lluita de la classe obrera, vaga si o no, i quins mètodes es poden aplicar per tal d’afrontar les injustícies que en alguns dels teus articles escrius. La desobediència? Arriba tal punt que ja és justificada?
    A veure si fotem unes birres amb la resta de “fusterians”, jaja

    Una salutació!

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Bona tarda, Jordi Sanahuja.
    Perdona que t'expliqui alguna cosa sobre el teu comentari. Sóc veneçolana i visc a Barcelona però abans d'ahir vaig arribar de Caracas i vaig deixar el meu pais en foc, i tot aixó perquè hi ha molts motius per protestar contra el chavisme, no perquè algun polític hagi cridat als estudiants a protestar. Això a Venezuela NO PASSA. Els estudiants lluiten per la seva llibertat i el seu futur. Amb els meus ulls he vist Guardies Nacionals violant drets humans i no puc concebir algú que no te cap idea de com és viure en un pais on val més un relotge que una vida a parlar de dreta feixista opositora. A Veneçuela NO HI HA esquerra al govern. Hi ha totalitarisme. I la noia si era miss!!! però es que a Venezuela som molt guapes, que vols que et digui, hi ha moltes misses. En fi, perdona David, però no em puc estar callada davant de comentaris relacionats a aquest tema.

    ResponderEliminar
  4. Tal com vaig respondre a en Jordi, podem compartir una xerrada al respecte. El que aquí ens arriba pels mitjans no és el testimoni directe dels autòctons. L'Eugènia, com advocada i com veneçolana ens dona testimoni d'uns fets, i els fets són interpretables però mai no poden ser canviats, són el que són. Així doncs la taula està parada. Benvolgut exalumne Jordi, vens a l'àpat? No et menjarem, compartirem les nostres ments.

    ResponderEliminar
  5. Hola Eugenia;

    Jo no he posat en dubte tots aquests fets, interpretables de moltes maneres, en tot cas el que he posat en dubte és que Maduro guanyés les eleccions. Anteriorment he afirmat que, hi ha molts motius per anar en contra del govern, arrel del totalitarisme que Veneçuela està vivint en aquests moments; segurament fins aquí, hem donis la raó.

    Només volia donar una altra versió de la situació a Veneçuela, juntament amb la que tu ens deies i confirmada també, per coneguts meus “caraqueños”. Hem reafirmo:

    En primer lloc; que els opositors tot això els hi va de conya és una realitat, però òbviament , és clar que hi haurà estudiants que, alhora, es mobilitzen per un futur millor.

    En segon lloc; hi han hagut imatges manipulades sobre la Via Catalana entre d’altres, en benefici dels opositors. És aquí, en relació al tema periodístic, quan denuncio que: per a la premsa espanyola, els manifestants (tant a Veneçuela com a Ucraïna) són tractats d’herois i lluiten per un futur millor, que hem sembla molt bé, però quan és aquí quan això passa, (encara que sigui de inferior intensitat) , però que també és una lluita per un futur millor, es tendeix a informar que són grups de violents i són els manifestants els causants dels aldarulls.

    I el tema de la miss, no he posat en dubte que ho fos o no, el que poso en dubte és, qui la va matar i quins interessos tindria.

    Lamento que, no m’hagi explicat amb més detall i potser se m’hagi interpretat com a una postura ideològica, no era la meva intenció; però el cert es que jo també he tingut aquesta sensació quan he llegit el teu escrit que ha publicat el David.

    Seria un plaer i estaria encantat d’intercanviar opinions, el cert és que un bon àpat ho soluciona quasi tot, així que només cal fixar un dia.

    Salutacions!


    ResponderEliminar
  6. Hola Jordi. Perdona el to amb el que vaig escriure. La veritat és que es un tema molt sensible per a mi (i més en aquets moments) i segurament vaig fer una interpretació errada de la teva opinió. Si em convideu a l'àpat prometo no ser antipàtica i intentar aclarir dubtes amb la millor argumentació, que no amb la ràbia que sento per tot el que està passant. Gràcies pel teu interès en el tema de Veneçuela. Bona nit

    ResponderEliminar
  7. doncs fem un dinar data lloc... au vinga valents

    ResponderEliminar
  8. Per mi, quan vosaltres vulgueu! Entre setmana sopar o cap de setmana el que vulgueu.

    Eugenia

    ResponderEliminar