DESCARGAR LAS OBRAS DEL AUTOR/DESCARREGAR LES OBRES DEL AUTOR

+SABER / +PENSAR / -TEORIA / + LOGICA

miércoles, 3 de mayo de 2017

Pacte sindical -mestres estafats

Els sindicats USTEC, CCOO i d'altres ara denuncien que Ensenyament rebaixa l'acord signat fa uns mesos. De fet diuen que ara el Departament vol contractar menys mestres del que es pensava. I així surt avui a El Periódico del dia 3 de maig de 2017. Vet aquí per quina raó el sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) no va signar aquell acord el 31 de gener amb el Departament d’Ensenyament. De fet resultava òbvia l'enganyifa i així ho van denunciar públicament en aquell moment. Perquè hi ha coses que, en una negociació, han de quedar clares per escrit i no es poden deixar obertes a allò del “ja ho trobarem”. Després passa el que passa, com avui s'evidencia. 

A la Sectorial del 2 de maig ja s’han escenificat les primeres diferències interpretatives sobre els termes d’aplicació del «gran» acord. Entre d’altres l’Administració no concreta la destinació de les dotacions compromeses, perquè cal esperar –diuen- dades de matrícula, i els sindicats signants demanen que 650 d’aquestes dotacions es destinessin a convertir els terços de jornada en mitjos; proposta davant la qual el Departament es va fer l’orni. En fi, ja no es veuen les cares somrients i alegres del 31 de gener i dia de la signatura de l’acord. Ans al contrari, les de pomes agres es veuen entre els responsables de CCOO i USTEC sobretot.

Professors de Secundària està d’acord amb la posició dels companys sindicals que van signar l’acord, tot i que no es pot dir que el Departament estigui incomplint res. El text de l’acord del 31 de gener de 2017 no concretava res de res, més aviat consistia en unes declaracions de bones intencions. I aquest fet és així es miri com es miri, o es llegeixi com es llegeixi. Abans de signar res s’ha de llegir molt bé allò que s'acorda, perquè sinó, després es fa el ridícul. I en aquest cas, no és culpa del Departament, que va fer simplement la seva feina, sinó dels qui es van deixar entabanar. I qui sigui frare, que en prengui candela...

Sindicat Professors de Secundària (aspepc•sps)

No hay comentarios:

Publicar un comentario