Muchos docentes opinan que algunas teorías educativas no les permiten construir un mundo mejor desde la enseñanza. De hecho poca gente contrasta estas teorías con datos reales. Para mejorar el sistema educativo son necesarias más demostraciones y menos opiniones. Hay que observar los hechos probados y sistematizarlos. He aquí cartas de prensa, artículos en los medios y capítulos numerados que ofrecen un amplio corolario de datos contrastados para mejorar realmente la enseñanza y la sociedad.
DESCARGAR LAS OBRAS DEL AUTOR/DESCARREGAR LES OBRES DEL AUTOR
+SABER / +PENSAR / -TEORIA / + LOGICA
lunes, 19 de octubre de 2020
Rebelión contra la Educación Posmoderna de J. Alsina
Rebelión contra la Educación Posmoderna
de José Alsina Calvés
Fides edicions
2020
Excel•lent radiografia de l’origen històric de l’educació i l’ensenyament. Partint des de la Grècia clàssica arriba fins a l’actualitat plena de xacres i paradoxes. Escrit amb ordre i estil clar i contundent, l’autor assoleix un bon argumentari de fets i dades. Això no obstant, i quan els temes s’apropen a les seves ideologies, sorgeixen més certes emocions que raons. Si bé defensa la transmissió de coneixements en l’ensenyament, avui en crisi, de vegades cau en debats on cadascú sent el seu com el millor i l’aliè com l’error. Exemples en són el concepte ampli de família, l’educació de gènere, el nacionalisme autonòmic o la immersió lingüística. En tals casos manifesta la seva total oposició. Però quan torna a la relació entre neoliberalisme i educació, l’abús de les TIC, l’educació emocional, la manca de coneixements i la reforma pedagògica, els arguments recuperen la solidesa i l’objectivitat amb dades que ens poden fer reflexionar per tal de millorar realment l’ensenyament en els nostres centres.
jueves, 8 de octubre de 2020
PREJUCIOS y EVOLUCIÓN HUMANA - novedad editorial Canalla
Dates presentacions al final
Los 6 millones de años de la evolución humana se pueden resumir en tres fases simples que este libro resume con datos actualess: el bipedismo, la encefalización y la adquisición del habla articulada. Pero el gran problema no es la evolución sino las pugnas científicas que desean imponer sus interesess y creencias. Si deseamos que esto no siga sucediendo en el futuro habrá que difundir el verdadero objectivo de la Ciencia.
S'acaba de publicar un llibre polèmic que denuncia els interessos i prejudicis de molts experts en evolució humana. Tot resumint els sis milions d'anys que van portar a l'existència de la nostra espècie, aquest treball de divulgació científica intercala els fets i les foteses dels principals personatges que n'han construït el relat.
Amb dades actuals i contrastades, i amb un llenguatge planer i entenedor, demostra i argumenta com van produir-se les diferents fases de la nostra evolució des de caminar drets, l'adquisició d'un gran cervell, fins la fita de la parla articulada i el pensament abstracte.
Però el gran problema que planteja aquest llibre no és l'evolució en si mateix, sinó les pugnes científiques per tal d'imposar els interessos i creences d'uns en contra dels qui empren correctament el mètode científic. En definitiva l'autor ens ve a dir que si volem que les interpretacions falses no continuïn en el futur, cal difondre el veritable objectiu de la Ciència. En paraules del professor emèrit de la Universitat de les Illes Balears, el Dr. Camilo José Cela Conde, els prejudicis ens envaeixen i d'aquí el mèrit d'aquest llibre ja des del seu inici. Aclarir els prejudicis i denunciar els interessos és el favor més assenyalat que se'ls pot fer als lectors. Benvingut sigui el llibre de David Rabadà.
En igual sentit remarcar l'opinió del professor de Paleobiologia de la Universitat Autònoma de Madrid, el Dr. Francisco José Poyato Ariza, dient que el tema proposat pel Dr. Rabadà resulta enormement estimulant, ja que els prejudicis en evolució humana són un tabú. Resulta molt agosarat i oportú escriure un llibre així en aquest moment.
Tot sigui dit, aquest llibre explica amb tot detall i simplicitat com d'uns simis atecnològics ens hem convertit en uns altres simis ideològics, i no lògics, causa tot plegat de molts dels problemes en la nostra política. En declaracions de la directora de Catalunya Vanguardista, Eva Serra, aquest llibre denuncia els prejudicis i interessos explicant l'evolució humana. David Rabadà revela en aquest treball les flaqueses d'algunes impostures que transformen les evidències en fal•laces i rendibles arguments.
David Rabadà i Vives (Barcelona, 1967), és paleontòleg i divulgador científic. Es va doctorar en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona l’any 1995 tot treballant en el Consell Superior d’Investigacions Científiques, CSIC. Ha publicat multitud d'articles tècnics sent els últims molt crítics amb algunes interpretacions realitzades a Atapuerca. Ha rebut diferents premis com el Fundació Eduard Fontseré (1996), l'esment especial en la UPC de Ciència-ficció (1999), l'Albert Pérez Bastardas de periodisme científic (2003), el Premi de Natura Ciutat de Valls (1992 i 1995) i el Ciutat de Viladecans de narrativa com finalista (2005). És també autor dels llibres Un Déu per als Ignorants (2000), Les Cinc Cares de la Terra (2005), Educar? Educamos Todos (2007), Quién fracasó con el Fracaso Escolar (2008), Cristo Mito al Desnudo (2015), COVID, crisi o oportunitats (2020) i és coautor de Ciències de la Terra i del Medi Ambient (2008). Actualment és professor de Ciències Geològiques, membre de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, redactor a Catalunya Vanguardista, cap de premsa d’ASPEPC•SPS i tertulià a Ràdio Nacional d’Espanya, Ràdio4, amb la seva secció El Contrafet.
Compra on line:
O en llibreries:
Alibri, Documenta y La impossible.
PRESENTACIONS:
Llibreria Documenta
Dimarts 20 d'octubre, 19.00 hores
Pau Claris, 144, Barcelona
Biblioteca Josep Soler Vidal
Dijous 5 de novembre, 18.30 hores
Pça. Jaume Balmes s/n, Gavà
ICEK, on line
Dilluns 16 de novembre, 20.00 hores
http://icekinstitut.blogspot.com/
Llibreria Alibri
Dimarts 24 de novembre, 18.30 hores
Balmes, 26, Barcelona
Suscribirse a:
Entradas (Atom)