DESCARGAR LAS OBRAS DEL AUTOR/DESCARREGAR LES OBRES DEL AUTOR

+SABER / +PENSAR / -TEORIA / + LOGICA

miércoles, 2 de septiembre de 2020

EXIGIM L’AJORNAMENT DEL COMENÇAMENT DE LES CLASSES - nota de premsa

 

EXIGIM L’AJORNAMENT DEL COMENÇAMENT DE LES CLASSES

El Departament d’Educació persisteix en minimitzar la gravetat de la pandèmia, tot eludint les seves responsabilitats a l’hora d’assegurar la integritat del professorat, de l’alumnat i de la resta del personal dels centres educatius.

 

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc•sps) denuncia que des dels primers moments de la pandèmia, l’actitud i les actuacions del Departament d’Educació han estat irresponsables i intolerables en una Administració pública. Només 24 hores abans que es decretés el confinament i l’estat d’alarma, un alt representant del Departament va proclamar públicament en Mesa Sectorial que el tancament dels centres seria una «exageració».

Des d’aleshores el Departament d’Educació ha persistit en minimitzar la gravetat de la pandèmia, tot eludint les seves responsabilitats a l’hora d’assegurar la integritat del professorat, de l’alumnat i de la resta del personal dels centres educatius. Sabem que la seguretat al 100% no existeix, però l’absència de qualsevol mesura de prevenció, que només al sortir de l’institut és de compliment obligatori, amenaça de convertir els centres en autèntics «hubs» de contagi i posa en situació de risc a tot el personal, així com a la resta de la societat.

Només amb els dos dies de curs que portem, ens consten que ja s’han produït transgressions flagrants de la normativa sanitària que en qualsevol altre espai serien sancionades. Exemples en són les reunions atapeïdes de docents sense mascareta, la presència en les mateixes del personal vulnerable amb afeccions diagnosticades – que empreses privades contractades pel Departament obliguen a venir -, l’ús de mascaretes en persones asmàtiques, la manca de neteja i higiene dels centres, l’absència dels EPI’s més elementals – en alguns casos s’ha comunicat als docents que se’ls proporcionarà una mascareta d’un sol ús per trimestre -. De tot això, evidentment, Professors de Secundària (aspepc•sps) n’exigirà responsabilitats allà on calgui.

D’altra banda, i quan el dia 14 els alumnes accedeixin als centres, seguirem tenint classes de 30 i 35 estudiants en aules de 40 m2, és a dir, sense cap observança de distància de seguretat, mascaretes o qualsevol altra mesura de prevenció, llevat de la idea dels grups estables, la qual cosa, i per qui coneix l’aula, sap que és impossible. Resulta obvi que la idea dels grups estables ha estat concebuda per algú que no coneix què és un institut. De fet n’hi hauria prou en aplicar les mesures sanitàries generals a l’entorn educatiu sabent que són d’obligatori compliment en qualsevol altre espai.

En les actuals condicions, obrir les aules és d’una irresponsabilitat flagrant on no estem disposats a ser-ne còmplices passius. El Sindicat Professors de Secundària (aspepc•sps) exigeix que s’ajorni el començament de les activitats lectives fins que no es garanteixi per part del Departament l’adopció efectiva de les corresponents mesures sanitàries de prevenció.

Igualment exigim l’estricte compliment de les mesures sanitàries en el procés d’oposicions que està a punt de començar. En cas que el Departament no sigui capaç de garantir-les, que se n’ajorni l’inici.

Per la seva inacció i displicència, fem culpable el Departament d’Educació de tot el que pugui passar. El Sindicat Professors de Secundària recorrerà a totes les instàncies al nostre abast per tal d’exigir les responsabilitats administratives i penals que corresponguin. El curs no pot començar així, no en el nostre nom.

Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps)

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario