DESCARGAR LAS OBRAS DEL AUTOR/DESCARREGAR LES OBRES DEL AUTOR

+SABER / +PENSAR / -TEORIA / + LOGICA

jueves, 6 de junio de 2024

La fi de la Geologia en educació

 


GEOLOGIA CENSURADA



 

És una vergonya com la política educativa ha esborrat la Geologia dels currículums de l'ESO i Batxillerats. Vet aquí el sorgiment del col·lectiu Geologia en Lluita que acull a més de dos-cents professors preocupats per aquesta censura de la Geologia. Per exemple, i durant els quatre anys de l'ESO, sols s'ensenya Geologia obligatòriament durant un sol trist trimestre. Conseqüència d'això està sent que cada cop menys gent sap què és la Geologia. La majoria entén què és un químic, un físic, un biòleg, però i un geòleg? Alguns diuen que són aquells que excaven els romans, però aquests no són els geòlegs sinó els arqueòlegs i un geòleg no és el mateix que un arqueòleg. Per tant, i malauradament, confondre la quarta ciència experimental com és la Geologia amb els coneixements humanístics i tècnics de l'Arqueologia implica un gran desconeixement en cultura general. Posem pel cas el secretari de les Nacions Unides, António Guterres. Fa uns dies va declarar que els humans representem el mateix perill que el meteorit que va matar els dinosaures, però per qui conegui una mica la història geològica del planeta, i la Geologia d'aquest, entendrà que això és una gran animalada. La raó és que més i majors meteorits va haver-hi sense extincions globals. Per extingir els dinosaures van passar més coses que un meteorit. Cal preguntar-se ara si censurar la Geologia dels nostres currículums educatius surt a compte, ¿s'entén ara la confusió amb l'arqueologia i la pífia del secretari de les Nacions Unides? Al final pensarem que un sisme és un càstig diví. El terraplanisme sols ha estat l'inici d'aquesta hipocresia política.


1 comentario:

  1. Me parece mentira que eliminen del currículum de nuestros niños y jóvenes una materia donde se explica de que manera se formó la tierra como hoy la conocemos.Es la historia de nuestro planeta .La geología no sirve solo para eso .Habrá que saber dónde pueden por ejemplo o no construir edificios etc .
    Sigamos eliminando materias importantes y dejemos a nuestros progenitores en la ignorancia , así serán más fáciles de manipular.

    ResponderEliminar